beta
Podano do stołu
Polskie RadioSmaki Kambodży: Fish Amok, Kuy Teav, Bai Sach Chrouk i współczesne reinterpretacje kuchni Khmerskiej. O tym opowiadała Paula Bielak
Podano do stołu
Podano do stołu
Smaki Kambodży: Fish Amok, Kuy Teav, Bai Sach Chrouk i współczesne reinterpretacje kuchni Khmerskiej. O tym opowiadała Paula Bielak

07.12.2025

49:37

Opis audycji

Audycja o jedzeniu, w której smak spotyka historię. W każdym wydaniu bierzemy na cel jednego bohatera – produkt, smak albo narzędzie – i odkrywamy jego historię oraz kulturowe konteksty. Potem ruszamy w drogę z kucharzami, autorami i influencerami, którzy zbierają inspiracje na krańcach świata i zamieniają je w przepisy. Efekt: soczyste historie, świeże pomysły i apetyt na więcej.